Saturday, January 1, 2011

Πράσινο σαπούνι

Στο παρελθόν μας πέρασαν την ιδέα οτι κάποια προιόντα που παράγονται φυσικά δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο τα συσκευασμένα και επαγελματικά. Πχ το σαμπουάν έγινε τόσο ειδικό προιόν που μόνο οι καλές εταιρείες μπορούσαν να παράγουν αξιόπιστα και αποτελεσματικά προιόντα.
Κι όμως στα πραγματικά καλά προιόντα που δεν προκαλούν πρόβλημα στην υγεία περιλαμβάνονται κάποια πράγματα που περιφρονούμε.
Τόσα χρόνια το πράσινο σαπούνι και η μαστίχα Χίου ήταν δευτερεύοντα προιόντα. Αλλά ξαφνικά μόλις μας είπαν (την άκουσαν όλοι) την αλήθεια για το SLS, SLES συστατικά που περιέχονται στις κατα τα άλλα διάσημες καλλιντικές κρέμες, οδοντόκρεμες, αλλά και στα σαμπουαν... αρχίσαμε να αγοράζουμε οικολογικά προιόντα που στο παρελθόν ήταν και οικονομικά. Αλλά τώρα κάποιοι εποφελούμενοι την οικολογική στροφή των καταναλωτών πωλούν τα φυσικά προιόντα σε αφύσικα υψηλές τιμές. (δες προιόντα με μαστίχα Χίου)
Ευτυχώς που κάποια προιόντα λόγω κάποιων ιδιοτήτων τους δεν είναι επιθυμιτά απο το ευρύ κοινό. Ο λόγος για το πράσινο σαπούνι που επειδή δεν μυρίζει ιδιαιτέρως ωραία έχει σχετικά προσιτή τιμή. Και ειναι καλό για την τριχόπτωση την στιγμή που αντίστοιχα σαμπουάν κοστίζουν μια περιουσία.
Γ.Α.

No comments: